Gasztro

Szereted az édesburgonyát? Akkor ezt a receptet ki kell próbálnod!

Az édesburgonya már önmagában is izgalmas étel, hát még ha feldobjuk egy pikáns töltelékkel!

 Tudtad, hogy az édesburgonya sokkal kevésbé hizlal, mint a sima krumpli? Igaz, ízében és megjelenésében inkább a sütőtökre hasonlít, mégis jó választás lehet, ha néha lecseréled rá a krumplit. Például ahelyett, hogy sült krumplit nassolnál, számos ínycsiklandó ropogtatnivalót készíthetsz az édesburgonyából is! Most egy pikáns, baconnal és hagymával töltött recept elkészítésébe avatunk be.

Szereted az édesburgonyát? Akkor ezt a receptet ki kell próbálnod!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g édesburgonya felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • egy csapott kanálnyi tejföl vagy zsíros tejszín
  • hagymás só
  • bors
  • szerencsendió
  • natúr krémsajt
  • 2 szelet bacon, felaprítva
  • 1 újhagyma felaprítva
  • 50 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 50 g zsemlemorzsa
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Sós vízben főzd 10-15 percig az édesburgonyát.
  2. Ha megfőtt, dobd rá a vajat és a tejfölt/tejszínt. Készíts belőle pürét.
  3. Keverd el benne a fűszereket: a hagymás sót, a borsot és a szerecsendiót. Hagyd állni egy órán át.
  4. Formázz belőle golyókat, amiket aztán lapíts ki, hogy bele tudd tenni a sajtot, a bacont és a hagymát. Ezután gyúrd vissza golyó formára, majd hagyd még állni 30 percet.
  5. Nincs más hátra, mint a panírozás és a sütés (170 fokos olajban, körülbelül 2 percig). Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top