Gasztro

Így lehet MÉG finomabb a kávé

A kávé a hétköznapok életelixírje, a társalgások gépolaja, sötétbarna, folyékony arany, amitől nem csak éberebbek, de boldogabbak is leszünk. Megmutatjuk, hogyan lehet tovább fokozni az élményt!

1. Keverjünk össze egy kis kávét nádcukorral majd alacsony lángon forrósítsuk fel. Ha már jó, öntsünk rá vizet – így a karamellizált cukortól egészen különleges lehet a kávé aromája.

2. Ha jeges kávéra vágyunk egy forró napon, ne vizezzük halálra az isteni italt egy rakás jégkockával. Helyette készítsünk speciális kávékockákat: előre lefőzött kávéból fagyasztott jeget, így csak még istenibb lesz a jeges csoda.

Így lehet MÉG finomabb a kávé

3. Fűszerezzünk bátran! A kávé még jobb lehet, ha feldobjuk néhány különleges fűszerrel: ilyen lehet a kardamom, a gyömbér, a fahéj vagy a szerecsendió is. Próbáljuk ki mindet!

4. A kávé nemcsak ital, hanem különleges finomság is lehet – készíthetünk belőle például szuperegyszerű jégkrémet is (itt találjuk a receptet).

5. Ha lágy, selymes ízre vágyunk, adjunk kávénkhoz fél teáskanál vajat, hagyjuk jól beleolvadni, és keverjük el alaposan!

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top