Gasztro

Ezt a dijoni mustárt meg se kóstold!

Visszahív az élelmiszer-biztonsági felügyelet egy dijoni mustárt, mert allergiás reakciókat válthat ki az arra érzékenyeknél. A forgalomból már kivonták.

Az unió gyorsvészjelző rendszerén keresztül érkezett bejelentés, hogy egy  francia előállítású dijoni mustár nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot tartalmaz.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval annak érdekében, hogy a kifogásolt dijoni mustárok azonnal lekerüljenek az üzletek polcairól. Az érintett tételek már nincsenek forgalomban – állítja a hivatal.

A termék pontos adatai:

Megnevezése: Moutarde de Dijon BIO (200 g)

Tételazonosító(k): 096 vagy 097

Minőségmegőrzési idő: 2018. 04. 30.

Ezt a dijoni mustárt meg se kóstold!

A termék az arra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfitérzékenységben szenvedők részére kerülendő.  A NÉBIH arra kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből, az ne fogyassza el, és vigye vissza a vásárlás helyére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top