Gasztro

A hétvége kedvence lesz: gyümölcsös pite házilag

Szilva, barack, áfonya, málna, alma: nyersen is fogy belőlük bőven, de ha marad, akkor a legjobb, ami történhet velük, ha pitébe kerülnek. Hoztunk egy klasszikus gyümölcsös pitereceptet, és egy tej- és tojásmentes pitereceptet is.

A tökéletes pite titka a sok-sok gyümölcs és az omlós tészta. Ha ez a kettő megvan, akkor biztosak lehettek benne, hogy a hétvége kedvence lesz a házi pitétek.

Szuper finom gyümölcsös pite

A hétvége kedvence lesz: gyümölcsös pite házilag

“Vannak piték, vannak jó piték, és van a legjobb pite. Ez az. Finom tészta, szép rácsos minta, rengeteg gyümölcs = A tökéletes gyümölcsös pite. A tölteléket lehet variálni, szilva, barack, alma, körte kombináció is jó lehet, de meggy, vagy szezonjában az eper-rebarbara páros is tökéletesen passzol ehhez a pitéhez (is).”

A pite receptje a Csak a Puffin blogon olvasható.

 

Szilvás rácsos pite (tej- és tojásmentes)

A hétvége kedvence lesz: gyümölcsös pite házilag

“A férjem a recept kifejlesztője és megvalósítója. Igazi ínyenc, és igazi profi. Nagyon ráérzett a tej- és tojásmentes sütik »technikai« kivitelezésére, mert amit ő süt, az nem száraz és nem ízetlen, mint gyakran a »mentes« cuccok. Ebből a sütiből sem hiányzott semmi. Ha kedvet kaptál egy omlós, ínyenc finomsághoz, megosztom veled is a receptet.”

A recept az Allergia és életmód blogon olvasható.

 

Még több piterecept az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top