Gasztro

Válik a séf, veszélyben az étterem Michelin-csillaga

Három év különélés után papíron is elválnak a Drake’s nevű Michelin-csillagos étterem alapítói, így veszélybe került a rangos kitüntetés.

Nem az ott felszolgált fogások miatt, hanem a séf válása miatt kerülhet veszélybe a népszerű brit étterem, a Drake’s Michelin-csillaga. A Surrey grófságbeli Ripleyben működő étterem elismerése miatt a helyiek is aggódnak, de amióta nyilvánossá vált a séf távozása, azóta telt ház van.

Steve Drake 2004-ben feleségével, Serinával alapította az éttermet, ami innovatív konyhájáról és miliőjéről lett híres. Ami nem csoda, hisz egy György-korabeli udvarházban működik, és gyönyörű kert veszi körül.  Sikerét a világhírű Michelin-kalauz szakértői is elismerték, “kifinomult, határokat feszegető fogásaiért” csillaggal tüntették ki.

Válik a séf, veszélyben a Michelin-csillag

Viszont Serina és Steve háromévnyi különélés után papíron is elválik, a vagyonelosztásban az étterem a feleségé marad, Steve pedig a pár másik éttermét, a szintén Ripleyben lévő The Anchor gasztropubot kapja meg.

A Michelin-kalauz tisztában van a helyzettel. Csak októberben, a legújabb kiadvány megjelenésekor derül ki, hogy az étterem megtartja-e a csillagot. A régi-új tulajdonos Serina viszont bizakodik, mert az étterem új séfje három éve dolgozik náluk, és nagyon felkészült.

A helybélieket is izgalomban tartja és aggodalommal tölti el, az étterem sikere és az iránta való nagy érdeklődés ugyanis más üzleteknek is jót tett. Drake távozásának híre azzal a nem várt következménnyel járt, hogy az elkövetkező hetekre már telt ház van az étteremben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top