Gasztro

5 hiba, amit ne kövess el tésztafőzéskor

Ha eddig azt hitted, a tésztafőzés pofonegyszerű, nagyon is tévedtél – van egy rakás buktató, amivel el lehet rontani ezt a nem túl bonyolultnak tűnő folyamatot.

1. Túl kicsi edényt használsz

És ez nemcsak azért probléma, mert marha kényelmetlen az egész, hanem azért is, mert tésztád nem fő át egyenletesen, így lehet, hogy helyenként kemény marad, míg másutt egészen szétfő.

2. Nem sózod meg a vizet

A profik szerint a tészta főzővize legyen “olyan sós, mint a tenger”. Ha erről megfelelően gondoskodsz, egyáltalán nem lesz szükséged az utólagos sózásra.

5 hiba, amit ne kövess el tésztafőzéskor

3. Eleve forró vízzel töltöd az edényt

Persze azt gondolod, hogy így majd gyorsabb lesz a tésztafőzés, de nem biztos, hogy megéri. Ha megvárod, míg a hideg víz felforr, biztos lehetsz benne, hogy mindenféle szennyeződéstől mentes lesz a tésztád.

4. Olívaolajat teszel a vízbe

Biztosan nem gondoltad volna, de ez igazából tök fölösleges. Ha megfelelő méretű edényben főzöd, a tésztád úgysem fog összeragadni, szóval minek pazarolnád azt a drága olajat?

5. Leöblíted a kifőtt tésztát

Hacsak nem hideg tésztasalátát készítesz, ne öblítsd le a kifőtt tésztádat. Ha meghagyod a tészta természetes nyálkásságát, sokkal jobban tapadnak majd rá az isteni szószok!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top