Gasztro

Így ne unj rá a csirkére: pikáns recept

Mutatunk egy szuper ötletet, hogyan dobhatod fel a csirkemellet!

Szereted a csirkét, de az utóbbi időben mintha ráuntál volna? Segítünk, hogyan ismerheted meg egy új, izgalmas oldalát: ebben a távol-keleti ihletésű receptben a csirkemellet egy kis narancs dobja fel! A narancsos csirkefalatokat ízlés szerint fűszerezheted – ha nem készíted túl csípősre, garantáltan a gyerekek kedvence is lehet! Már mutatjuk is, hogyan készül.

Így ne unj rá a csirkére: készítsd el pikáns, narancsos formában!

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 tk. fehér bors
  • 1,5 tk. só
  • 2 csirkemell, felkockázva
  • 1/2 bögre kukoricakeményítő
  • 1/4 bögre liszt
  • növényi olaj a sütéshez
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. fokhagyma
  • 1 ek. gyömbér
  • 1/2 tk. csilipehely
  • 1 ek. rizsecet
  • 1,5 ek. szójaszósz
  • 5 ek. ecet
  • 1,5 ek. víz
  • 3,5 ek. cukor
  • 1 ek. narancshéj
  • 1 ek. vízben feloldott 1 ek. kukoricakeményítő
  • újhagyma/snidling díszítésnek

Elkészítés:

  1. A tojást verd fel a sóval és a borssal. Forgasd át benne a csirkekockákat.
  2. A kukoricakeményítőt és a lisztet keverd össze, majd forgasd át ebben is a csirkét. Süsd ki forró olajban.
  3. Egy serpenyőben pirítsd meg olajon a fokhagymát, add hozzá a gyömbért, a csilit, keverd el. Jöhet bele a rizsecet, a szójaszósz, az ecet is, majd a víz, a cukor és a narancs héja.
  4. Ebben pirítgasd át a csirkekockákat, majd locsold meg a kukoricakeményítős vízzel. Jó étvágyat!

 Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top