Gasztro

5 amatőr grillhiba, amit ne kövess el idén nyáron

A nyár egyik legjobb dolga a grillezés – ne hagyjuk, hogy néhány amatőr hiba elrontsa az élményt!

1. Nem tisztítottad meg a rácsot

A nagy sietségben (mohóságban) előfordulhat, hogy inkább elsunnyogjuk a korábban már használt grillrács alapos megtisztítását. A grillezés első lépése a tiszta rács, így jobban sülnek majd az ételek, és gusztábban is fest majd a dolog.

5 amatőr grill-hiba, amit ne kövess el idén nyáron

2. Nem a megfelelő hőfokon grillezel

Fontos, hogy tudjuk, milyen hőfokra van szüksége a húsnak vagy zöldségnek, amit a grillre pakolunk, hiszen csak így süthetünk ideálisan szaftos és ropogós fogásokat. A csirkének magasabb hő kell, mint a marhának, de a marha már alacsonyabb hőfokon sül, mint például a kolbász.

3. Mindent egyenesen a rácsra raksz

Pedig például a halak esetében jobb lenne ha külön eszközt – például ilyen csipeszt – használnál a sütéshez. Ha túlságosan omlós, finom halról van szó, használjunk speciális grilltálcát vagy fóliát!

5 amatőr grill-hiba, amit ne kövess el idén nyáron

4. Azonnal felvágod a grillről levett húst

Megértjük a türelmetlenséget, de ha igazán finom, szaftos húsra vágyunk, jobban járunk, ha hagyjuk kicsit állni a húst, miután levettük a grillről. Ha túl korán felvágjuk a steaket, az értékes nedvek könnyen kifolyhatnak belőle – fogjuk vissza magunkat, és várjunk legalább 20 percet.

5 amatőr grill-hiba, amit ne kövess el idén nyáron

5. Túl sok szószt használsz

Mindenki szereti a szószokat és pácokat, de ezektől könnyen megéghet a húsok külseje. Próbáljuk a pácokat minimálisra fogni a grillezés előtt, majd még kenegethetünk belőle egy kicsit közvetlenül a grillen, illetve bő szósszal tálalhatjuk a már elkészült fogásokat.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top