Gasztro

Közeleg a fügeszezon: készíts egyszerű, fügés-sajtos harapnivalót!

A vendégeid tuti elalélnak majd, ha ezzel a kecskesajttal töltött fügével kínálod meg őket!

Az első benyomás elképesztően fontos – nincs ez másképp a vacsorapartik esetében sem! Az egész este hangulatát megalapozhatjuk egy pompás vendégváró falatkával és aperitiffel. Most egy olyan ízig-vérig nyári receptet mutatunk, ami bár igazi ínyencségnek hangzik, valójában egyszerűen, 20 perc alatt elkészíthető. Íme:

Fügés-kecskesajtos falatkák

Közeleg a füge-szezon: készíts egyszerű, fügés-sajtos harapnivalót!

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 12 friss füge félbevágva
  • 1 ek. sózatlan vaj
  • 3 ek. balzsamecet
  • 3 ek. méz
  • 50-60 g kecskesajt
  • nagy szemű tengeri só

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a balzsamecetet és a mézet, hintsd meg egy csipet sóval. Forráspont után 5 percig főzd.
  3. Rakd le egy hőálló kerámiatálba a fügéket, majd mindegyikre tégy egy kiskanálnyi kecskesajtot. Locsold meg a balzsamecetes szósszal.
  4. 10-15 percre tedd be a sütőbe.
  5. Tengeri sóval megszórva tálald.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top