Gasztro

Ez a csirkés-parmezános fokhagymás kenyér felrobbantja az ízlelőbimbóidat

Ezt a szuper töltött kenyeret magaddal viheted a munkahelyedre, vagy egy hosszabb utazásra is – biztosan nem maradsz éhes utána!

 Nem tudod mivel dobhatnád fel a szendvicseket? Akkor most figyelj, mert beavatunk egy igazán ínycsiklandó töltött kenyér receptjébe, amiben a csirke, a parmezán és a fokhagyma izgalmas találkozása adja a tökéletes ízharmóniát. Vidd magaddal ebédre a munkahelyedre, vagy csomagold el a családi utazásra útravalónak. Íme:

Ez a csirkés-parmezános fokhagymás kenyér felrobbantja az ízlelőbimbóidat

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 csirkemell
  • 2 bögre liszt
  • 4 tojássárgája
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre olaj a sütéshez
  • 1 nagy bagett
  • 10-12 szelet mozzarella
  • marinara szósz

A fokhagymás vajhoz:

  • 1/3 bögre olvasztott vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. petrezselyem felaprítva
  • 1 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Egy centis darabokat vágj a csirkemellből.
  2. A lisztet, a zsemlemorzsát és a tojássárgáját tedd három külön tálba. Panírozd be a csirkét: először mártsd lisztbe, tojásba majd végül a zsemlemorzsába.
  3. Süsd ki olajban a csirkefalatokat.
  4. A bagettet vágd fel 3-4 darabra. Egy késsel vájd ki a belsejét.
  5. Két mozzarellaszeletbe csavarj bele egy csirkefalatot. Ezt dugd bele a bagett belsejébe.
  6. Készíts kis szeleteket a töltött bagettből, majd alufóliával bélelt tepsire helyezd őket.
  7. Keverd össze a vajat, a petrezselymet, a fokhagymát és a parmezánt. Ezzel kend meg a bagett tetejét.
  8. Tekerd rá az alufóliát, majd 175 fokos sütőben süsd 20 percig.
  9. Fogyassz hozzá paradicsom- vagy marinara szószt.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top