Gasztro

Dinnyével támadtak a budaörsi Tescóra az árak miatt

Kiakadtak a dinnyetermelők, ezért teherautókról dobáltak dinnyét a budaörsi Tesco épülete elé, hogy tiltakozzanak a túl alacsony akciós dinnyeárak miatt. A Tescónál állítják, csak a túlkészletet adják olcsón.

Görögdinnye-háború van a Tesco és a magyar dinnyetermelők között. Ennek egyik ütközete a budaörsi áruháznál zajlott az alábbi fotó tanúsága szerint:

Dinnyével támadtak a budaörsi Tescóra az árak miatt

Fotó: Soós Lajos/MTI

Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az áruházlánc hétfőn kilónkénti 49 forintos dinnyeakciót hirdetett, ami 20-25 forintos felvásárlási árat generál szerinte, és ezzel súlyos veszteséget okoz a szezon közepén az ágazatnak. 

Kifogásolta, hogy az áruházlánc az öt éve tartó agrárkormányzati fogyasztásélénkítő és kóstoltató akciókban sem vesz részt, és további problémának tartotta, hogy a Tesco “tönkreteszi az exportpiacokat” az interneten is terjedő árcédulával, miszerint bruttó 15 centért árulják a dinnyét Magyarországon. 

Oravecz Tamás elmondta: az áruházlánc ugyan 79 forintra emelte a magyar dinnye kilónként árát, de a szövetség szerint 100 forintos kilónkénti fogyasztói ár lenne elfogadható.

A Tesco közleményében hangsúlyozta: nem célja az árak lenyomása, a dinnye kilónkénti akciós ára 99 forint, alacsonyabb ár a túlkészlet miatt fordulhat elő egyes áruházakban.    

Hozzátették, hogy a mostani görögdinnye-kampány célja a választék népszerűsítése, hogy vásárlók megismerjék a jobb beltartalmú fekete héjú magszegény, sárga húsú és mini görögdinnyéket. Az akcióban szereplő minden görögdinnyét magyar szállítópartnerektől szerzett be az áruházlánc.

Dinnyereceptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top