Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Málnakrémlevest!

Határozottan melegünk van, olyannyira, hogy semmi másra nem vágyunk, csak hűsítő folyadékokra. Enni is alig bírunk a kánikulában, úgyhogy estére is inkább hideg levessel készülünk, némi extrával.

Hideg málnakrémleves minitúrógombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg málna
  • 4 dl főzőtejszín
  • 3 ek. méz
  • 8-10 levél friss menta

A gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 4 dkg búzadara
  • 1 ek. cukor
  • csipet só
  • 1 tojás

Elkészítése:

A gombóchoz a túrót a búzadarával, egy csipet sóval és a tojással alaposan összedolgozzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük. Közben a málnát a tejszínnel és a mézzel összeturmixoljuk, hűtőbe tesszük tálalásig. (Ha hígabbra szeretnénk, akkor jéggel vagy vízzel, esetleg gyümölcslével tovább hígíthatjuk.) A túrós masszából minigombócokat formálunk, és a cukorral együtt felforralt vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. A hideg levesbe szedjük, finomra vágott mentát szórunk rá, és tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Málnakrémlevest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top