Gasztro

A kihagyhatatlan Oreo-torta receptje

Mindannyiunk kedvence lett szinte pillanatok alatt az Oreo keksz. Nem is csoda, hiszen megunhatatlan a lágy krémmel töltött, ropogós külsővel borított édesség. Most csokitorta formájában is elkészítheted a mennyei Oreo-tortát. Mutatjuk az egyszerű receptet.

Mennyei Oreo-torta házilag készítve. Jól hangzik? Igen, ilyesmit a cukrászdákban egészen biztosan nem tudnál vásárolni. Egyedi recept, egyedi íz. Elismerjük, a torta elkészítése igényel némi energiabefektetést és időt, de lépésről lépésre követve nem lehet elrontani. Cserében pedig olyan desszertet kóstolhatsz, amit talán korábban sosem. A receptben megadott mennyiségből kb. 12 szeletes torta süthető.

Az Oreo-torta hozzávalói

A tortalaphoz

  • 13 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan holland kakaópor
  • 1 pohár görög joghurt
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl forró víz
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 tk. szódabikarbóna vagy fél cs. sütőpor
  • 1 mk. só

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone vagy hasonló lágy sajtkrém
  • 35 dkg porcukor
  • fél dl víz
  • 15 + 5 db Oreo keksz
  • 1 mk. vaníliaaroma
A kihagyhatatlan oreo torta receptje

Így készítsd el az Oreo-tortát

Sütőpapírral bélelj ki egy kerek tortaformát, vagy kend ki vajjal és szórd meg liszttel. A sütőt melegítsd elő 170 fokra.

A különleges Oreo-torta elkészítéséhez a lisztet mérd ki, keverd hozzá a cukrot, a sót, a szódabikarbónát vagy sütőport és a kakaóport.

Egy másik nagyobb keverőtálban robotgéppel habosítsd fel a tojást, melyhez apránként add a joghurtot és az olajat, majd keverd hozzá részletekben a lisztet.

A vaníliaaromát a forró vízben keverd el alaposan, add ezt is a tésztához, keverd az egészet simára. Töltsd az előkészített tortaformába a tésztát, és told a sütőbe. 25-30 percig süsd, fogpiszkálóval vagy villával ellenőrizd, hogy a közepe is kellően átsült-e. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd a formában kihűlni.

Közben készítsd el a krémet is. A puha vajat a vajkrémmel keverd habosra. Lassanként adagolva keverd hozzá a porcukor felét és a vaníliaaromát.

Daráld le vagy késsel aprítsd fel az öt darab házilag is elkészíthető Oreo kekszet. A porcukor másik feléhez öntsd a vizet, hagyd állni, amíg magába szívja és cukormázzá áll össze. Keverd a cukormázat a vajhoz, végül a felaprított kekszet is keverd el jó alaposan benne.

A kettévágott, kihűlt tortalapot töltsd meg a krém harmadával, helyezd vissza a másik tortalapot, és kívülről is egyenletesen simítsd el rajta a krémet. A torta tetejére a maradék krémből szépen elrendezve kis halmokat nyomj, közepébe helyezz egy-egy Oreo kekszet. A krém helyett használhatsz keményre vert, cukrozatlan tejszínhabot is a díszítéshez.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tárold. Vízbe mártott késsel szeleteld az Oreo-tortát.

A kihagyhatatlan oreo torta receptje

További Oreo témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top