Gasztro

Ebből készül a világ legegészségesebb hamburgere

Az összetevői alapján szinte gyógyhatású készítménynek tűnik.

Az egészséges és a hamburger szavak ritkán szerepelnek egy mondatban. Ez a különleges hamburger viszont elmondhatja magáról, hogy kivétel nélkül minden összetevője jót tesz az egészségnek.

Összetevőből pedig akad pár: ötvenféle alapanyagból alkotta meg a szuperegészséges burgert Libby Limon londoni séf. Hús nincs a burgerben, az alapanyagokból viszont 21-et a legerősebb antioxidánsok között tartanak számon, és egy ilyen hamburger önmagában meghaladja az ajánlott napi rost-, A-vitamin-, C-vitamin- és jódbevitel 100 százalékát, ezenkívül tele van B-vitaminnal, magnéziummal és cinkkel.

Tulajdonképpen ha megeszik az ember egy ilyen hamburgert – ami mellé köretként sült édesburgonyát és szintén szuperegészséges mártogatóst adnak –, azzal ki is pipálhatja a napi ötszöri gyümölcs- és zöldségfogyasztást. A Groupon oldalán megtalálható a recept, bárki elkészítheti otthon ezt a különleges eledelt, bár nem lesz könnyű minden hozzávalót beszerezni.

50 összetevője van a világ legegészségesebb hamburgerének
50 összetevője van a világ legegészségesebb hamburgerének

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top