Gasztro

Fasírt helyett készíts inkább ilyen izgalmas, füstölt szalonnás húsgolyót!

Ráuntál a fasírtra, de a családod azt követeli a vasárnapi ebédre? Cselezd ki őket ezzel az izgalmas húsgolyóval, amibe a baconön kívül még keksz is került!

Keksz a húsgolyóban? Miért ne! Ez a füstölt baconös húsgolyó ízre és állagra is messze túlmutat egy hagyományos fasírton. Őrizd meg titkos receptnek, hadd találgasson a család, mi történt a fasírttal! Mutatjuk, hogyan készül.

 Hozzávaló 4-6 adaghoz:

  • 1/2 kg darált marhahús
  • 2 doboz sós kréker keksz
  • 1 ek. só
  • 1 tk. cayenne paprika
  • 1/4 tk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 3/4 bögre füstölt, felkockázott bacon
  • 3 tojás
  • 2 ek. víz
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Tedd aprítóba az egyik csomag kekszet, add hozzá a paprika felét, fél evőkanál sót és a szerecsendiót. Aprítsd össze.
  2. A marhahúst dolgozd össze egy tojással és a kekszes morzsával. Ebből formázz golyókat, és helyezd ezeket egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. A másik csomag kekszet ismét tedd az aprítóba. Add hozzá a sonkát, a maradék paprikát, sót, a barna cukrot, majd aprítsd össze.
  4. Mártsd tojássárgájába a húsgolyókat, majd panírozd a második kekszes morzsába.
  5. Süsd ki olajban a golyókat, majd tedd vissza őket a tepsire. 135 fokos sütőben 20 percig süsd.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top