Gasztro

Így készíts villámgyorsan lecsót – alaprecept

A lecsó készítésében az a legjobb, hogy elronthatatlan, gyors, egyszerű étel, a nyár egyik kihagyhatatlan fogása. Megfőzheted szabad tűzön bográcsban, de a konyhában, fazékban is nagyon finom lesz. Csak a sorrendet kell betartani hozzá.

A tradicionális magyar lecsót egyáltalán nem bonyolult megfőzni. Sőt amellett, hogy pikk-pakk elkészül, még télire is könnyedén elteheted, megőrizve a paradicsom és a paprika zamatát. A legjobb séfek is megfőzik a maguk lecsóját. Mutatjuk az elronthatatlan alapreceptet. A megadott mennyiségből kb. 4 adag készíthető.

A lecsó alapreceptjének hozzávalói

  • 1 szál szárazkolbász
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. zsír vagy étolaj
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • ízlés szerint só, bors

Így készül a lecsó

A vöröshagymát kockázd apróra, majd kissé piríts meg a fazékban felforrósított zsíron vagy étolajon. Az őrölt paprikát keverd el a zsiradékban, majd a felkarikázott kolbászt is add hozzá. Lassú tűzön pirítsd néhány percig, amíg a kolbász kiengedi a zsírját.

Add a lecsóhoz a felkarikázott zöldpaprikát, majd kb. 5-6 perc múltán a felkockázott paradicsomot is fakanállal óvatosan keverd hozzá. Ízlés szerint sózd, borsozd, ugyanakkor érdemes a sóval óvatosan bánni, mert a kolbász erősen ízesíti a lecsót, és könnyen elsózhatod.

Félig lefedve, időnként megkevergetve főzd puhára a tökéletesre készített lecsót. A művelet kb. 30-35 perc.

Forrón, sült hús mellé köretként vagy önmagában friss, puha kenyérrel tálald a lecsót.

Így készíts villámgyorsan lecsót - alaprecept

További lecsóreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top