Gasztro

Rákkeltő lehet a Kinder csoki egyik összetevője?

"Vélhetően rákkeltő és mutagén" – így jellemezte az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság azt az összetevőt, ami több édesség mellett a Kinder csokiban is megtalálható.

Visszahívásra ajánlott több terméket, köztük a Kinder csokoládét is egy német élelmiszer-biztonsági szervezet, a Foodwatch a HVG cikke szerint. Olyan ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak benne, amelyek a kőolaj finomításakor keletkeznek. A szervezet húsz különböző terméket vizsgált, közülük háromban találta veszélyesnek az összetevő mértékét: a Lindt Fioretto nugátbonbon és egy harmadik német termék visszahívását javasolták a Kinder csoki mellett.

Mindhárom termék esetében elutasították az indítványukat. A Foodwatch egyik képviselője szerint szándékosan próbálják eltussolni az ügyet. A Német Cukrászati Ügynökség közleményében az áll, hogy a felsorolt termékek probléma nélkül fogyaszthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top