Kényeztesd a családot málnás kuglóffal!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Vannak sütik, amelyekért még nyáron, a legnagyobb melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt. Ez a málnás kuglóf pont olyan. Készítsd el este, ha már kicsit hűvösebb van, és reggel már tálalhatod is az isteni finom süteményt!
2016. 07. 03. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 

Kényeztesd a családot málnás kuglóffal

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 25 dkg fagyasztott málna (fagyottan)
  • 10 dkg tejcsokoládé


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Keverjük el a liszteket a sütőporral. Az egész tojásokat keverjük elektromos habverővel fehéredésig a cukorral (4-5 perc, amíg felhabosodik, kifehéredik, többszörösére nő). Fakanállal keverjük a tojáshoz a lisztet, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benne óvatosan a fagyott málnát! Vajazzuk és lisztezzük ki a kuglófformát, öntsük bele a tésztát! Tegyük a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük), ha nagyon sül a teteje, fedjük le alufóliával. Vízgőz fölött olvasszuk meg a tejcsokoládét, majd csorgassuk a kihűlt, kiborított kuglóf tetejére. 

 

Még több málnás desszert az NLCafén:

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus