Gasztro

6 isteni banánrecept

Ha valami finom és egészséges nassolnivalót keresel, a banán igazi jolly joker! Kapásból hat olyan isteni harapnivalót tudunk mondani, amit pillanatok alatt elkészíthetsz belőle.

A banánt érdemes szeretni – nemcsak finom íze, hanem sokszínűsége és az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is. Ha te sem tudsz betelni vele, akkor imádni fogod a most következő videón bemutatott banános recepteket!

1. Banános-csokis falatok

A felkarikázott banánt mártsd olvasztott csokiba, forgasd földimogyoróba és színes cukorkába, majd tedd a fagyasztóba 4 órára!

2. Banánfagyi

Turmixolj le jó sok banánt és tedd egész éjszakára a mélyhűtőbe! Ennél egyszerűbb fagyirecept nem létezik!

3. Banántorta

Három banánt nyomkodj össze, adj hozzá egy kiskanál sütőport, 1 tojást, 3/4 bögre cukrot, 1/3 bögre növényi olajat, másfél bögre lisztet és egy csipet sót. Jól keverd el és tedd tortaformába! 170 fokos sütőben süsd 25-30 percig, és kész is van a banántorta!

4. Banánkása

Áztass három banánt sós vízben 15 percig. Forralj fel kókusztejet tápiókaliszttel, és ebben hagyd elfőni a banánt! Szórd meg földimogyoróval.

5. Házi banánchips

Vékony szeletekre vágj fel egy banánt. Hevíts fel növényi olajat egy serpenyőben, majd süsd aranybarnára a banánfalatokat!

6. Banánsplit

Vágj félbe egy banánt, tégy mellé 3 gombóc fagyit, tejszínhabot és díszítsd banánchipsszel!

Nézd meg az összes receptet ezen a videón:

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top