Gasztro

Íme a villámgyors málnafagyi receptje

Csupán két hozzávaló, néhány perces kevergetés a robotgéppel, és máris elkészült a szuperegyszerű málna fagyi. És legalább olyan finom, mint amilyen gyors az idei nyár kihagyhatatlan jéghideg édessége.

Ha valami hűsítő és persze villámgyors desszertre, édességre vágynál a nyári melegben, ez a málnafagyirecept pontosan neked szól. Tényleg percek alatt kész, ráadásul még egy kisgyereknek sem okozna különösebb gondot az elkészítése. Elronthatatlan, cukor- és tejmentes, és még istenien finom is. Nem hiszed? Készítsd el a receptet máris. A megadott mennyiségekből két adag fagylaltot készíthetsz.

A villámgyors málna fagyi hozzávalói

  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 2 banán lefagyasztva

A banánokat érdemes a fagyi készítését megelőzően legalább két órára a mélyhűtőszekrénybe helyezni.

Öntsd a fagyasztott málnát keverőtálba, a fagyott banánok héját természetesen távolítsd el, a gyümölcsöt ujjnyi vastagra szeleteld, és dobd az edénybe. Turmixgéppel addig keverd, amíg szép simára összeáll a málna a banánnal. A művelet géptől függően nagyjából 4-7 perc.

Fagylaltos kanállal gombócokat formával üvegtálkákban kínáld a málnafagyit. Tejszínhabbal gazdagíthatod, de önmagában is isteni.

Íme a villámgyors málna fagyi receptje

További málnás receptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top