Gasztro

Isteni cheddaros csirke, ami túlmutat az unalmas rántott húson

Lepd meg a családot a szokásos vasárnapi rántott hús helyett ezzel a szuper cheddaros csirkével! Garantáljuk, hogy nem fognak reklamálni.

 A jól bejáratott rántott húsnak most méltó ellenfele akadt a vasárnapi ebédi asztalon! Ez a cheddar sajtos csirke ugyanis annyira pikáns és finom, hogy tuti elkápráztatja majd az egész családot. Az elkészítése pedig semmivel nem igényel több tudományt, mint a hagyományos rántott húsé, mindössze egy kis csavarral bolondítottuk meg. Mutatjuk. 

Isteni cheddaros csirke, ami túlmutat az unalmas rántott húson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 hagyma
  • 1 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • 6 dl tej
  • 10 szem bors
  • 60 g liszt
  • 60 g vaj
  • só, bors
  • 1 tk. szerecsendió
  • 4 csirkemell
  • 2 felvert tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • reszelt cheddar sajt
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A meghámozott hagymához tűzd hozzá a babérlevelet a szegfűszeggel.
  2. A tejet tedd fel főni, dobd bele a hagymát és a borsszemeket. 20 perc után vedd le a tűzről.
  3. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Tedd hozzá a lisztet, némi tejet, sózd, borsozd. Add hozzá a szerecsendiót.
  4. A csirkemelleket készítsd el úgy, mintha rántott húst csinálnál.
  5. Ezután helyezd őket tepsire, kend meg az öntettel és szórd meg bőségesen cheddar sajttal.
  6. Grill fokozaton süsd 5 percig. Tálald krumplival, zöldségekkel, tartármártással

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top