Gasztro

Mit főzzek ma? Szuvlakit!

Mit főzzek ma? Utolsó percre hagytuk a döntést, de végül erre a görög fogásra esett a választásunk. Még a pitát is mi sütjük, így garantált, hogy nagyon-nagyon finom ízutazás lesz!

 

Szuvlaki – házi pitakenyérrel



Szuvlaki:

  • nyárshoz vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • ízlés szerint oregánó
  • nyárshoz paradicsom
  • 1 db citrom leve
  • nyárshoz (zöld vagy piros) kaliforniai paprika
  • 50 dkg sertéshús

Házi pitakenyér:

  • 100 g liszt
  • fél teáskanál só
  • 60 ml olívaolaj
  • 100-140 ml víz
  • 1 teáskanál koriander
  • 100 g fehér tönkölyliszt
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
Kategóriafőétel
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A húst vágjuk fel kb. 2 cm-es kockákra. Tegyük egy tálba és locsoljuk meg olajjal, a citrom levével, fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal. Vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és ezt is tegyük a tálba. Forgassuk át a páclével, majd hűtőben érleljük néhány órára. Majd nyársra tűzve, grillserpenyőben vagy grillsütőn, többször megforgatva süssük készre.

Tzatzikivel és pitakenyérrel tálaljuk.

 

A lepény sütéséhez keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy tálban. Locsoljunk hozzá az olívaolajból, majd adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz. Gyúrjuk össze a tésztát egy nagy gombóccá és hagyjuk fél órát állni. Ezután formázzunk belőle golflabda méretű kisebb gombócokat (kb. 6 darab lesz), majd nyújtsuk ki. Grillserpenyőben mindkét oldalán süssük át. 

 

Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top