Gasztro

Isteni fagyi házilag

Fogj egy egyszerű vaníliafagyit, készítsd el kókusztejjel, és szórj bele karamellizált sárgabarackdarabkákat. Az eredmény? Isteni lesz!!!

 

Kókusztejes vaníliafagylalt karamellizált barackkal

10 fagyi házilag, amivel túlélheted a hétvégi kánikulát

Hozzávalók:

  • 2 sárgabarack 
  • 1-2 kk. citromlé
  • 3 ek. cukor 
  • 2,5 dl habtejszín 
  • 2 dl kókusztej
  • 4 tojássárgája
  • kb. 10 dkg cukor
  • 1 kk. vaníliás cukor

Hámozzuk meg a barackokat, vágjuk fel apró kockákra, locsoljuk meg citromlével, és szórjuk meg 3 evőkanál cukorral. Tegyük forró sütőbe, és süssük 20 percig, míg a gyümölcs karamellizálódik. Tegyük félre hűlni, majd tegyük be a fagyasztóba. Egy lábosban melegítsük össze a tejet és a tejszínt. Közben keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, és adjunk hozzá a felmelegített tejes alapból egy keveset. Öntsük vissza a tejszínhez, és kevergetve melegítsük tovább, amíg besűrűsödik.

Tegyünk egy nagy tálba vagy a mosogatóba jeges vizet, és állítsuk bele a főzött krémes lábost, hogy hamarabb lehűljön. Keverjük bele a karamellizált barackdarabokat. Ha van fagyigépünk, akkor ezt a főzött alapot több órára hűtsük be, majd ez után tegyük be a fagyigépbe, hogy átkeverje. (A legtöbb fagylaltos gép tartályát szintén alaposan be kell hűteni). Ha nincs gépünk, akkor öntsük a krémes alapot egy műanyag tárolódobozba, és tegyük be a hűtőbe. 

További fagyireceptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top