Gasztro

Reggeli málnás zabkása

Az eper lassan, de biztosan átadja a helyét a málnának, így kedvenc reggeli zabkásánkra is málna kerül most. Ha még egy kis szederrel és mandulával is megszórjátok, tökéletes lesz!

 

Málnás zabkása

Hozzávalók:

  • 4 dl víz vagy tej
  • 10 dkg zabpehely
  • ízlés szerint méz
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 ek. darált mandula
  • málna és szeder
Kategóriareggeli
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük (8-10 perc).

2. Ha kész, hozzákeverünk egy kevés mézet és 1 evőkanál darált mandulát és kicsit hűlni hagyjuk.

3. Tálakba szedjük, úgy, hogy alulra zabkása kerül, rá pár szem gyümölcs, kevés szeletelt mandula, majd ismét zabkása és a tetejére megint gyümölcs és szeletelt mandula

 

 Még több reggelirecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top