Gasztro

Grillezés a kertben: Mi kell hozzá?

Hurrá itt a nagy kerti grillezések szezonja! De mi is kell hozzá? Vegyük sorra, mielőtt megkezdjük a szezont, hogy utána már csak a kikapcsolódásra és a finom falatokra kelljen figyelnünk.

Végre itt a nyár és a jó idő, a kerti grillezések időszaka. Akár otthon szeretnénk grillezni, akár a nyaraló kertjében, néhány dolgot át kell gondolnunk. Először is nézzük, mi kell hozzá? Kikkel grillezünk? Mit és mikor? Gyerünk, vegyük sorra részletesen a fontosabb kérdéseket, hogy aztán semmin ne keljen aggódnunk, és a lehető legtökéletesebbre sikerüljön a kerti parti, akár csak a szűk családdal, akár nagyobb társasággal grillezünk. Bontsuk három részre a szóba jöhető dolgokat.

 Grillezés a kertben 1.: Hol és mivel?

Az első nyári grillezés előtt érdemes ellenőrizni a grillsütő állapotát, hogy jól működik-e, ne az utolsó pillanatban derüljön ki, ha valami baj van vele. Ha hosszabb ideig nem használtuk a kerti bútorokat, azokra is nézzünk rá, például azért, hogy megtudjuk, igényelnek-e alaposabb tisztítást. Ha nyaralóban grillezünk, nézzük meg azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a szükséges konyhai eszközök, tányérok, evőeszközök, tálak…

Grillezés a kertben: Mi kell hozzá?

Grillezés a kertben 2.: Mit?

Grillezni sok mindent lehet, kolbászt, virslit, csirkemellet, szárnyat, combot, halat, de zöldségeket is. Tehát ha van, aki nem eszik húst a társaságból, nem kell elkeseredni, ha zöldségek is vannak a palettán (vagyis a grillsütőn), ő is fog tudni mit enni. Köretet is rengeteg opció közül választhatunk: kenyér, saláta, rizs, krumpli, tészta… A húsokat érdemes előre bepácolni és állni hagyni, úgy sokkal finomabb lesz.

Grillezés a kertben: Mi kell hozzá?

Grillezés a kertben 3.: Mi kellhet még?

Ha a fontosabb dolgok megvannak, jöhetnek azok a részletek, amelyek hangulatossá teszik a kerti grillezést. Színes párnák és plédek, ha hűvösebbre fordulna az idő este. Desszert (lehet például gyümölcs vagy fagyi). Alkoholos és alkoholmentes italok, remek választás lehet a limonádé, igazi nyári ital. Ha nem szeretnénk, hogy beleszálljanak a bogarak, beszerezhetünk stílusos és praktikus befőttesüveg-poharakat fedővel. Ha a kedvünk vagy az alkalom úgy kívánja, készíthetünk dekorációt is a kerti grillezéshez.

Grillezés a kertben: Mi kell hozzá?
Képek: Pinterest

Még több cikk kerti grillezés témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top