Gasztro

Egy édes, egy sós: reggelizz változatosan!

Reggelizz, mint a király, és ha már reggelizel, reggelizz változatosan. Rajtunk nem múlik, mi újabb két receptet hoztunk, egy sósat és egy édeset.

Frittata muffinsütőben sütve

Egy édes, egy sós: reggelizz változatosan!

“– Kértek rántottát? – kérdeztem egy reggel a nálunk állomásozó 5 kamasztól.
– Nem… – jött az unott válasz mind az öttől.

A nagy, világmegváltó beszélgetések közepette az ételekről is szó esett aznap, és kiderült, hogy mindannyian szeretik a frittatát. Így másnap így tettem fel a kérdést:

– Kértek frittatát reggelire?
– Igeeeen! – jött a lelkes válasz, én pedig mosolyogtam magamban. Az olasz kaják sikere nem véletlen: még a nevük is egy laza életérzést sugall. Nekem ugyan a szimpla rántotta sem snassz, de ha olaszul kérik, akkor is állok elébe.

Hagyományosan egy fémserpenyőben sül a frittata a sütőben, mindenféle jósággal megpakolva. Én most a muffinsütőt vetettem be és tökéletes választás volt. Hétvégi, késői reggelek ideális indítója.”

A recept a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

Vaníliás zabkása krémes joghurttal és eperrel

Egy édes, egy sós: reggelizz változatosan!

“Arra gondoltam, jó fej leszek, elkészítem előre a hétfői reggelit, hogy jól induljon a nap, illetve az egész hét. 

Zabkását készítettem, tettem bele vaníliát, krémes görög joghurtot, citromhéjat, mézet, gyümölcsöt. Már így felsorolva, külön-külön is jól hangzik, nem?! Egyetlen probléma adódott az este folyamán… a reggelire szánt zabkásánk egy szempillantás alatt elfogyott. 

Egy szuper egészséges, laktató reggeli/tízórai/uzsonna/vacsora tele finomságokkal.”

A recept az Álom.Íz.Világ blogon olvasható.

Még több reggelirecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top