Gasztro

Hétvégi grilltipp: ázsiai BBQ sertésoldalassal

Végre hétvége, végre megint van időnk pihenni és grillezni! Ma egy fantasztikusan finom ázsiai BBQ sertésoldalast hoztunk, és már be is hűtöttük mellé az itókát, hogy tökéletes legyen a ma esténk.

 

Ázsiai BBQ sertésoldalassal

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • fél tk. édeskömény
  • 1 citrom leve
  • 1 tk. római kömény
  • 1 gumó gyömbér
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg oldalas
Kategóriafőétel
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Pácot készítünk a fűszerekből, majd a darabokra vágott sertésoldalast megforgatjuk benne, és pár órára a hűtőbe tesszük. Első lépésben alufóliával letakarva, kevés víz hozzáadásával másfél óra alatt megpároljuk a grillsütőben. Ezután a faszenes grillt indirekt sütési módra állítjuk, és 110-120 fokon 30 perc alatt, már fólia nélkül megsütjük. A faszénre cseresznyefaforgácsot is dobhatunk, kellemes, füstös ízt ad a húsnak.

Javasolt sörpár: gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale.

 

Még több cikk grill témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top