Gasztro

Mákos-citromos bögrés palacsinta receptje

Igazi különlegesség a palacsinta tésztájába sütött mák és a citrom különleges párosítása. Ráadásul bögrésen készül, vagyis méricskélni sem szükséges túl sokat, hiszen egyetlen pohárral könnyedén kimérheted a hozzávalókat.

Miután kimérted, keverd össze, hagyd egy keveset pihenni, majd süsd meg a palacsintákat. Különleges palacsintareceptünkből mennyei desszertet készíthetsz. Kínálhatod tartalmasabb levesek mellé mint főételt is. Meglocsolva mézzel vagy juharsziruppal, vagy csak egyszerűen kevés porcukorral meghintve egyszerűen mennyei. Ez a bögrés palacsinta egészen biztosan a kedvenced lesz. Próbáld ki még ma.

Így számolj: 1 bögre = 2,5 dl

A mákos-citromos bögrés palacsinta hozzávalói

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1/3 bögre cukor
  • 1/3 bögre darált mák
  • 1/4 bögre citromlé
  • 1 tojás
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 ek. étolaj
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 mk. vaníliaaroma
  • 1/2 mk. só

Így készítsd el a mákos-citromos bögrés palacsintát

Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.

Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.

Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.

Kínálhatod csúsztatott palacsintaként is. Ez esetben minden réteget kenj meg vékonyan szilvalekvárral, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, közvetlenül a tálalás előtt.

Mákos-citromos bögrés palacsinta receptje

További palacsintarecepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top