Gasztro

Már kapható a szivárvány színeiben pompázó kukorica

Már akár meg is kóstolhatnád a szivárvány színeiben pompázó kukoricát. A néhány éve fantasztikus különlegességnek és újdonságnak számító zöldség vagy mi már az interneten is elérhető. Na, ki kóstolja meg?

2012-ben bukkant fel először az interneten a színes, csodásan csillogó szemű kukorica. Káprázatos utat futott be azóta, és most már webshopban is árusítják. A színes üvegkukoricát egyébként egy oklahomai farmer nemesítette ki, azóta már saját Facebook-oldalt is készítettek a növénynek.

A leginkább pattogatásra ajánlott kukoricát csomagonként 4,95 dollárért (cca. 1300 forint) kínálják, amely nagyjából 50 szemet tartalmaz. Sajnos külföldre egyáltalán nem, de még Amerikán belül is csupán néhány államba szállítanak.

A szivárványszínű kukoricáról tehát egyelőre le kell mondanunk. Ami késik, talán nem múlik, és a nem túl távoli jövőben az üvegkukorica ahogyan hagyományos társa egykoron elindul a tengeren, hogy Európát meghódítsa, és házilag pattogathassuk.

Már kapható a szivárvány színeiben pompázó kukorica

(Business Insider)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top