Gasztro

2 hűsítő finomság a hétvégére

Mindenre fel vagyunk készülve, jöhet a kánikula, mi nem fogunk megsülni, mert két fantasztikus hűsítő finomsággal is készültünk: egy epres jégkásával és egy bársonyosan krémes csokifagyival!

Hűsítő epres jégkása bodzával

Két hűsítő finomság a hétvégére

Végre itt a jó idő, ami nálunk egyet jelent a házi fagylaltok, szörbetek készítésével. Én és TG a gyümölcsös-jeges fagyikért rajongunk, így most ezzel a hűsítő, friss epres-bodzás granitával indítottuk el az itthoni fagyiszezont.

Egyébként a jégkása-műfaj eléggé magával tudja ragadni az embert, ha egyszer kipróbáljátok, onnantól nincs megállás, ugyanis minimális belefektetett munkával isteni, jeges finomságot készíthetünk, ami a bolti változatokat magasan túlszárnyalja. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, sőt a mi nagy kedvencünk a kávés jégkása, amit ha tejjel felöntünk, máris kész a házi jeges kávé. Ennek a receptjét is hozom hamarosan.”

A jégkása receptje az Ízből tíz blogon olvasható.

Bársonyos házi csokifagyi

Két hűsítő finomság a hétvégére

“És most itt a pillanat, amikor elkészült az első itthoni fagyim! Tényleg nem fogható semmihez ez az érzés. Amikor a semmiből (persze nem semmik, de a konyhapultra kipakolva még nagyon nem fagyi kinézetűek) egyszer csak ott kerekezik a masinában a massza, ontja a csokiillatot, és percről percre jobb állaga lesz. Fagyigépet mindenkinek!

Nekem például úgy lett gépem, hogy a múltkor győzedelmeskedett felettem az impulzusvásárlás. Amúgy nem jellemző rám, a múltkor sem jöttem haza két pár fülbevalóval és egy új cipővel arról a találkozóról, amikor az egyik barátnőmmel egy fontos fellépésére kerestünk neki outfitet, ohh dehogy! Szóval sétálgattam a Spar polcai között a heti bevásárlást intézve, aztán hirtelen megpillantottam Arielt (igen elneveztem), aki egymagában árván figyelt a leárazott termékek polcán. Megnézegettem, gyorsan rákerestem a neten, hogy amúgy milyen árban lenne és írnak-e róla esetleg valamit, majd telefonos segítséget is kértem Atitól, aki megerősített benne, hogy nekem KELL egy ilyen masina, úgyhogy boldogan öleltem kis barátomat és együtt jöttünk haza. A műszaki érdeklődésűeknek mondom, hogy ő egy Ariete márkájú fagylaltgép (Gran Gelato 638), 0,8 literes tállal, ami valamilyen dupla falú, és ezért nagyon jól tartja a hőt.

Egyáltalán nem bonyolult dolog fagyit készíteni otthon (gép nélkül is csak közepesen macerás egy 3 fokozatú skálán), még a híres főzött fagyit sem! Lássuk is.”

A csokifagyi receptje a Sütit akarok! blogon olvasható.

Még több fagyi az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top