Gasztro

Két különleges vacsora, amit még a héten ki kell próbálnod

Rántott fetás különleges saláta és házi készítésű tészta gorgonzolás mártással: két vacsora, amit még a héten ki kell próbálnod, hogy aztán újra és újra elkészítsd majd a nyáron!

 

Olívás saláta ropogós fetafalatokkal

Két különleges vacsora, amit még ma ki kell próbálnod

“Nemrég az L betűs multinál volt egy több hétig tartó receptverseny, aminek a fődíját nem sikerült elnyernem. Szerencsére az egyik heti nyereményt azért igen, pont a végén, addigra már befontam a szemöldököm az izgalomtól…

Szóval minden hétre meg volt adva a téma, ami szerint fel kellett tölteni a recepteket, általában valamelyik nemzet konyhája. Volt egy görög hét is, erre találtam ki ezt a salátát.

Most próbáltam először fetát rántani, de biztos nem utoljára, valami isteni. Ezzel is úgy kell bánni, mint a többi rántott sajttal: alapos panírozás, gyors sütés és tökéletes lesz!”

A recept a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.

Zöld fűszeres széles metélt gorgonzolás mártással

Két különleges vacsora, amit még ma ki kell próbálnod

“Ha néhány éve valaki azt mondja nekem, hogy házilag fogok laskát (tésztát) készíteni, kinevetem. Pedig követhettem volna eddig is a családi hagyományt (édesanyám a mai napig házilag készíti a laskát), de valahogy nem éreztem kötelezőnek magamra nézve. Túl nagy időbefektetésnek gondoltam, túl bonyolultnak, és különben is, minek, ha meg lehet venni a boltban…

Aztán a blogolás és a kíváncsiságom ezt is magával hozta. Nekifogtam és kiderült, egyáltalán nem ördöngösség, és nem kell időmilliomosnak lenni hozzá. 

Ami a legjobban tetszik mégis a házi tésztakészítésben, az a relaxáló jellege: arra a fél órára, amíg gyúrom, nyújtom és vágom, megfeledkezem mindenről, csak a most van és az alakuló étel (élet) a kezem alatt. Mindfulness és flow. Hogyhogy a gasztroterápiát még senki sem találta fel?!”

A recept a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

Még több vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top