Gasztro

Csirkés lasagnerecept, amit vétek lenne kihagyni

Elismerjük, nem a leggyorsabb és talán nem is a legegyszerűbb ezt a csirkés lasagnét elkészíteni, de hogy megéri a fáradságot, az egészen biztos. Lágy, krémes tejszínes íz csirkemellel, spenóttal, mozzarellával, fokhagymával párosítva.

Az olaszok népszerű rakott tésztáját számtalan módon lehet elkészíteni. Ha kipróbálnád az eredeti, paradicsomos, bolognai húsos lasagétól merőben eltérő tejszínes, csirkés változatot, ebben a receptben nem fogsz csalódni, hiszen ezúttal a lasagne új oldalát ismerheted meg.

A lágy és krémes szósz, a fokhagymás, spenótos, csirkés ízesítés teszi egyedivé és ellenállhatatlanná az olasz tésztás receptet. Ebédre, vacsorára, baráti összejövetelekre, fehérbor kíséretében tökéletes választás. Ugye, legszívesebben máris megkóstolnád?

A csirkés lasagne hozzávalói 6-8 személyre

  • 75 dkg csirkemell
  • 1 csomag lasagne tészta (kb. 45 dkg)
  • 25 dkg friss spenót
  • 25 dkg reszelt mozarella
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék

A szószhoz

  • 1,5 dl olvasztott vaj
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csokor petrezselyemzöld

Így készítsd el a csirkés lasagnét

Az előírás szerint főzd ki a lasagne tésztalapokat, majd tedd félre.

Kockázd a csirkemellet, kevés olívaolajon pirítsd, fedő alatt 10-15 percig párold.

Közben készítsd el a szószt, amelyhez egy nagyobb serpenyőben forralásig hevítsd a vajat. Fontos, hogy ne forrjon fel! Folyamatos kevergetés mellett, lassan öntsd hozzá a tejszínt. Lassú tűzön kevergesd nagyjából 1 percig, majd add hozzá a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymagerezdeket. Továbbra is lassú tűzön és folyamatos kevergetés mellett forrald fel a tésztaszószt. Vedd le az edényt a tűzhelyről, keverd hozzá a parmezánt és a felaprított petrezselyemzöldet.

Keverd össze a csirkemellet, a megmosott és kissé összevágott spenótleveleket, a mozzarella felét és az olasz fűszerkeveréket.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Olajozz ki vékonyan egy 20×30 centi méretű sütőedényt. Öntsd bele a tejszínes szósz felét, tégy rá egy réteg lasagne tésztát. Szórd rá a csirkehúsos keverék harmadát. Fedd be tésztával, majd az újabb húsos réteggel boríts. Harmadszor is ismételd a folyamatot. A spenótos csirkemellet az utolsó, negyedik adag tésztával borítsd be. Öntsd a maradék szószt a tészta tetejére és szórd meg a maradék reszelt mozzarella sajttal.

Told az előmelegített sütőbe a csirkés, spenótos lasagnét, és süsd legalább 35 percig, vagy amíg a tetején a sajt szépen megpirul. Vedd ki a sütőből, és nagyjából 10 percet várj még a szeleteléssel. Forrón, felkockázva kínáld.

Csirkés lasagne recept, amit vétek lenne kihagyni

További lasagnereceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top