Gasztro

A hétvége sztárja: epres-túrós palacsinta

Fogj egy palacsintát, töltsd meg kedvenc túrós töltelékeddel, adj hozzá pár szem epret, és locsold meg olvasztott csokival: kész is a hétvége sztárja! Csak jusson belőle másnak is!

 

A hétvége sztárja: epres-túrós palacsinta

Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:

  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1,5 kk. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
  • 30 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 dl tej

A sütéshez:

  • étolaj

A túrós-epres töltelékhez:

  • 25  dkg túró
  • 1 dl habtejszín
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15-20 dkg friss eper
  • (esetleg szétmorzsolt zabkeksz)
A tetejére:
  • kb. 5 dkg étcsokoládé

1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.
2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk, és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
3. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejszínnel, porcukorral és a citrom reszelt héjával. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, az étcsokit megolvasztjuk.
4. A palacsintákra túrós tölteléket kanalazunk, (megszórjuk zabkeksz morzsával), kirakjuk eperszeletekkel, feltekerjük/összehajtjuk és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.

További palacsintareceptek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top