Gasztro

Süss magadnak paleo banánkenyeret! – recept

Mi az: egészséges, finom és ripsz-ropsz el lehet készíteni? Még szép, hogy a paleo banánkenyér!

Olyan finomságra vágysz, amit akkor is el tudsz készíteni, ha mindig elkapcsoltad a főzős csatornát, és amit lelkiismeret-furdalás nélkül is elmajszolhatsz? Véletlenül pont tudunk egy ilyet – ráadásul egy banános finomságot.

És ne aggódj, nem csigázunk tovább, el is áruljuk a receptjét!

Paleo banánkenyér

Hozzávalók:

  • 5 nagy, érett banán
  • 3 és fél csésze mandulaliszt
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 és 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1 és 1/4 teáskanál sütőpor
  • 3 nagy tojás
  • 1/2 csésze agávészirup (vagy más természetes édesítő)
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 1/2 csésze dió
Süss magadnak paleo banánkenyeret! - recept

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 350 fokra és kenjünk ki egy kisebb, magas falú tepsit!

Törjük össze a banánokat pépesre, majd tegyük őket félre, eközben egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a többi száraz alapanyaggal! Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a kókuszolajat és az agávészirupot! Forgassuk a nedves alapanyagokat a szárazak közé, adjuk hozzá a banánt és a diót, majd hagyjuk 5-10 percig állni a keveréket!

15-17 perc alatt aranybarnára süthetjük az isteni banánkenyerünket!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top