Gasztro

Tavaszi paradicsomleves receptje

Egyszerű, gyors és nagyon finom tavaszi paradicsomlevest főzhetsz receptünk segítségével. Fogyaszthatod magyarosan betűtésztával, vagy olaszosan, tészta nélkül, ropogós, friss bagettel, reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel megszórva.

A nehéz téli húslevesek után éppen itt az ideje, hogy friss, üde, lédús zöldségekből főzött levest tálalj a vasárnapi ebédhez. Ennek a tavaszi paradicsomlevesnek a legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészül, másrészt egyszerre készítheted édesen a gyerekeknek és sósan a felnőttek részére.

Hozzávalók a tavaszi paradicsomleveshez

  • 1,5 kg friss paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 tk. balzsamecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. cukor
  • 2-3 bazsalikomlevél
  • ízlés szerint só, bors

Így készül a tavaszi paradicsomleves

Mosd meg a paradicsomokat, kockázd, vágd ki a fehér részt. Nagyobb edénybe tölts annyi vizet, amennyi éppen ellepi a paradicsomdarabokat. Sóval meghintve főzd puhára. A paradicsomleveshez a megfőtt paradicsomot szűrőn keresztül préseld át, hogy a héj és a magok fönnmaradjanak. A paradicsomlevet tedd félre.

Közben pirítsd meg az olajon a felkockázott vöröshagymát, öntsd fel a paradicsomlével, adj még hozzá kevés vizet. Préseld bele a fokhagymát, ízesítsd a cukorral, a balzsamecettel, ha szükséges, sózd, borsozd. Főzd 10-15 percig, amíg kissé visszasűrűsödik. Ha édesen készíted a krémes paradicsomlevest, a bazsalikom helyett kevés petrezselyemzölddel ízesítsd.

Az elkészült paradicsomlevest tányérokba szedve kínáld. A sós változat esetén kínálj a leves mellé sajtot, pirított kenyérkockákat vagy ropogósan friss bagettet.

Tavaszi paradicsomleves recept

További paradicsomleves-receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top