Gasztro

Ezek az ételek felpörgetnek

Folyton fáradt, nyúzott, rosszkedvű vagy? A táplálkozás is sokat javíthat a helyzeten.

A táplálkozásnak nemcsak az általános egészségi állapotunkra, de arra is nagy hatása van, mennyire érezzük magunkat energetizáltnak, tettre késznek és jókedvűnek. Érdemes olyan ételeket fogyasztani, melyek segítségünkre vannak ebben.

Banán és mandulavaj. Energiaforrásként tele vannak fehérjével és szénhidráttal, a banán magas magnéziumtartalma pedig jót tesz az idegeknek. A mandulavaj jó B-vitamin-forrás, ami a banán magas kálium- és triptofántartalmával kiegészülve remek hangulatjavító.

Édesburgonya. Főként összetett szénhidrátok alkotják, melyek lassabban szívódnak fel, nem ugrasztják meg a vércukorszintet, hosszasabban szolgáltatnak energiát. Gazdag továbbá C-vitaminban, béta-karotinban, magnéziumban és vasban.

Az édesburgonya már nálunk is könnyen beszerezhető
Az édesburgonya már nálunk is könnyen beszerezhető

Diófélék. Egészséges zsírokban, olajokban, rostokban és fehérjében gazdagok. Alacsony a glikémiás indexük, laktatnak, hosszú távra biztosítanak energiát. Magas a B-vitamin-tartalmuk, ami az idegműködésnek szuper, és az immunrendszert is erősítik, mivel antioxidánsokban gazdagok.

Méz. Már az ókori görög atléták is fantasztikus energiaforrásnak tartották. A benne lévő glükóz gyorsan, míg a fruktóz lassabban szívódik fel, így egyszerre lát el azonnal felhasználható, hosszan tartó energiaforrással.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top