Gasztro

Gyors vacsora: fehérboros-mascarponés rizottó

A rizottó mindig jó választás: legyen szó egy finom leves utáni második fogásról vagy akár gyors vacsoráról. Mi ma estére ezt a fantasztikusan krémes fehérboros-mascarponés rizottót választottuk.

 

Mascarponés rizottó

Hozzávalók 4 személye :

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 l alaplé
  • 5 dkg (reszelt) parmezán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dlg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár (4 dl, más kerekszemű rizottó rizs is megfelel) arborio
Kategóriaebéd
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A hagymákat megfonnyasztjuk az olajon és a vaj felén, majd ráöntjük a rizst, és átforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet, miközben a rizst folyamatosan kevergetjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a mascarponét. Majd lehúzzuk a tűzről és rátesszük a maradék vajat. 5-10 percig pihentetjük, majd rászórjuk a reszelt parmezánt. 

Citrom reszelt héjával és mentalevelekkel megszórva tálaljuk.

Ami mellé ajánljuk: kacsával vagy libával isteni, de vegáknak grillezett gombával is beválhat.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top