Gasztro

Ezt eszik a katonák a különböző hadseregekben

Minden hadseregben van rendszeresített előrecsomagolt étel, ami egy 24 órás táplálékadagot tartalmaz egy fő számára.

Hogy pontosan mi kerül egy ilyen csomagba, azt országa válogatja. Mindegyikről elmondható azonban, hogy kalóriadús, könnyen fogyasztható, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételekről van szó. A csokoládé vagy más édesség szinte mindegyikben megtalálható.

Szempont az is, hogy az ételek lehetőleg ne igényeljenek melegítést, bár egyes csomagokban olyan dobozokban vannak az ételek, melyek nyitásra hőt fejlesztenek, és felmelegítik a bennük lévő ételt.

Az amerikai hadseregben ilyet kapnak
Az amerikai hadseregben ilyet kapnak

A svéd katonák csomagja például meglehetősen bőséges, még olyan civilizációs csecsebecséknek is jut benne hely, mint a rágógumi. A japánoké viszont adagra is kisebb, és egyszerűbb is: rizs, gyömbéres sertéshús és több zacskó furikake, azaz a rizs ízesítésére szolgáló fűszerkeverék van benne.

A szingapúri katonák tésztát, rizses csirkét és desszertet kapnak. A legmeglepőbb a norvégok csomagja: autentikusnak nem mondható módon főételként csirke tikka masalát tartalmaz. Biztos tudják, miért. 

Forrás: atlasobscura.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top