Gasztro

Villámgyors csokis desszert

Ezt a desszertet még akkor is nyugodtan elkészítheted, ha mára nem terveztél különösebb sütés-főzést. 10 perc alatt összeállítható, azonnal tálalható, és egy kis mandulával vagy gyümölcsökkel akár még variálható is. Kezdheted egyből dupla adaggal, nem fog maradni belőle!

Ha ma tényleg csak egy gyors desszertre vágysz, akkor felejtsd el a bonyolult tortákat és pepecselős édességeket! Ez a desszert 10 perc alatt elkészül! 

Csokis joghurthab

Hozzávalók:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csokoládét kockákra törjük, 2 kockát félreteszünk, a többit kis lábasban vízgőz felett vagy alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt. A joghurtot elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és az olvasztott csokoládét. Ízlés szerint még adhatunk hozzá mézet, majd poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a félretett 2 kocka csokit lereszeljük, és megszórjuk vele a krémet. 

 

 

 Még több gyors édesség receptje:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top