Gasztro

Végre itt az eperszezon! 7 ok, hogy miért egyél jó sok epret

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy megjelenik a friss eper a zöldségesek pultjain. Az epret pedig nem csak azért szeretjük, mert finom, hanem mert rengeteg jótékony hatása van az egészségre is!

 Az eperszezon nem túl hosszú, áprilistól júniusig tart, így érdemes kihasználni, és annyi friss epret enni, amennyit csak lehet! Most eláruljuk, hogy ez az ínycsiklandozó gyümölcs milyen jó tulajdonságokkal bír az egészségünkre, sőt a fogyókúránkra nézve is.

Végre itt az eperszezon! 7 ok, hogy miért egyél jó sok epret

1. Egy csészényi eperben mindössze 53 kalória van, viszont 3,3 gramm rost. 

2. Az eperben több C-vitamin található, mint a narancsban! Egy csészényi eper fedezi a napi C-vitamin bevitel 113 százalékát.

3. Az eper glikémiás indexe 44, azaz bátran fogyaszthatod anélkül, hogy az egekbe szökne a vércukorszinted.

4. Az eper olyan antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek széppé varázsolni a hajad és a bőröd.

5. Fehérebb lesz tőle a mosolyod: az eperben olyan sav található, ami segít ragyogóbbá és fehérebbé tenni a fogzománcot.

6. Az eper csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Egy kutatás szerint azok a nők, akik heti háromszor esznek epret, kisebb eséllyel néznek szembe szívinfarktussal is.

7. Az eperben kevés, 90 grammban mindössze 4,1 gramm cukor található. Ennél kevesebbet csak a málna tartalmaz.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top