Gasztro

Újra Gourmet Fesztivál a Millenárison

A pünkösdi hétvégén, május 12–15. között érdemes lesz célba venni a Millenárist, ugyanis öt magyar Michelin-csillagos étterem séfjei készítik a legkülönlegesebb fogásokat.

A Gourmet Fesztivál az egyetlen olyan rendezvény, ahol az ország legjobb éttermei képviseltetik magukat, és a legfinomabb enni- és innivalókat kóstolhatod meg egy helyen. A május 12–15. közötti pünkösdi hétvégén tovább bővül a korábbi években megszokott kínálat, hiszen immár több mint 120 kiállító vesz részt az eseményen. Találkozhatsz a Belvárosi Piac kiállítóival, mint A Séf utcája és a Buja Disznó(k) vagy Gianni lángososa, az Aranykaviár street food kiadásban és ott lesz Szabó Győző kulináris kalandja, a Steamboo.

A legnevesebb cukrászatokat a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud Kávéház képviseli. Számíthatsz gondosan válogatott, minőségi street foodra, pékségekre, különböző kézművestermékekre is.

A májusi Gourmet Fesztivál középpontjába a hal- és vadételek kerülnek, nem véletlenül, hiszen a rendezvényt közvetlen megelőzően Budapesten zajlik a világ leghíresebb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d’Or európai versenye, amelyen a kecsege és a gímszarvas a két alapanyag. A 20 ország részvételével zajló verseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja. A Gourmet első napján rendezik ugyanis a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, a Bajnokok reggelijét, amelyet követően a verseny résztvevői is kilátogatnak a fesztiválra.

A Gourmet Fesztiválra a napijegy 3900 forintba kerül, amely mellé ajándékok sorát kapják a látogatók.

Készülnek a finomabbnál finomagg ételek a Gourmet Fesztiválon
Készülnek a finomabbnál finomabb ételek a Gourmet Fesztiválon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top