Gasztro

10 évet kell várnod, ha ebben az étteremben szeretnél ebédelni

Senki nem hitt a garázsban nyitott, parányi étterem sikerében, de most már 10 évet kell várni, ha szeretnénk ott ebédelni.
10 évet kell várnod, ha ebben az étteremben szeretnél ebédelni

Amikor 1989-ben Damon Baehrel megnyitotta parányi garázséttermét az erdőszéli Earltonban, több kedvesen óva intő levelet is kapott, amik finoman felhívták rá a figyelmét, hogy akár azonnal be is zárhatja a helyet, senki nem fog ott enni. Most azonban már 2025-re is van foglalása.

Az étterem (amit szintén Damon Beahrelre keresztelt) különlegessége, hogy minden, de tényleg minden a birtok adományaiból érkezik a konyhára. Ha olajra van szüksége, présel szőlőmagból, de ugyanúgy ő köpüli a vajat vagy készíti el a sajtokat. Ráadásul nemcsak az alapanyagok, hanem a különleges elkészítési eljárások is teljesen természetesek: fa és kőlapokon készülnek az ételek, néha olyan különleges módszerekkel, hogy két év is eltelik, mire egy fogás tökéletesedhet.

10 évet kell várnod, ha ebben az étteremben szeretnél ebédelni

Itt étkezni nemcsak egy finom étel bekebelezése, hanem különleges, természetközeli élmény: Damon először az étterem egyedüli dolgozójaként üdvözli a vendégeket, aztán elkezdődhet az akár 5-6 óráig is elhúzódó 20 fogásból álló kóstolás. Mindezért egyébként 300-400 dollárt kér vendégeitől.

A különleges étterem tulajdonosa a semmiből húzta fel a mostanra hihetetlenül sikeressé vált vendéglőt, ami szinte minden reklám nélkül, a szájhagyomány útján kezdte vonzani az egyedi gasztroélményre vágyakozókat.

ABCNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top