Gasztro

Gyors vacsora a húsvéti maradékokból

Minden vendég hazament, és a húsvéti finomságok többsége is elfogyott, de mégis kellene valami gyors vacsora a nagy trakta utáni levezetésként. Igen, még mindig bírunk enni. És igen, még mindig a tojás és a sonka a főszereplő.

A hétköznapi gyors vacsorák is bevethetők, de ha maradt néhány tojás a hűtőben, akkor készítsétek el ez a fantaszikusan finom szuflét, méltó zárása lesz a húsvéti menüsornak. Ha a húsvéti sonka már elfogyott, akkor kerülhet bele bacon is, úgy is nagyon finom lesz. Ha pedig kihagyjátok a sonkát/bacont belőle, akkor tökéletes vega gyors vacsora lesz

Sonkás tojásszuflé

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál liszt
  • 4 db tojás
  • 4 szelet húsvéti sonka vagy bacon
  • só, bors
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán
Kategóriareggeli
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az apró kockákra vágott sonkát megpirítjuk,majd kiszedjük a kockákat, majd a zsírba beleteszünk egy lapos evőkanál lisztet, elkeverjük. Lassan forraljuk együtt pár percig, míg elkezd színt kapni. Hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, beleszórjuk a reszelt parmezánt, amivel hagyjuk kihűlni. Közben a sütőt 160 fokra melegítjük légkeverésesen.

A tojások fehérjét és sárgáit különválasztjuk, a sárgákat külön hagyjuk a héjukban. A fehérjéket felverjük majdnem kemény habbá kevés sóval, majd óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, összekeverjük a parmezános besamelszerűséggel.

A szuflé formákat kivajazzuk, kilisztezzük. Elosztjuk négy részbe a fehér habot, majd mindegyik formának a közepére tesszük a vonatkozó sárgáját és megszórjuk a sonkakockákkal.

5-6 percig sütjük: figyelni kell, ha feljön és megáll a növekedésben, akkor kész, nem érdemes tovább sütni, különben a sárgája nem kocsonyás lesz, hanem megfő teljesen. 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top