Gasztro

Leállhat a tescós házhoz szállítás

A sztrájkra első körben a Tesco áruházlánc online üzletágában kerülhet sor az elkövetkező időszakban. A házhoz szállításnál dolgozók elsősorban azt kifogásolják, hogy nem kapnak munkaruhát és megfelelő cipőt.

Összeállt a sztrájkbizottság a Tesco áruházláncnál, a sikertelennek bizonyuló bértárgyalások miatt meghirdethetik a munkabeszüntetést a munkavállalók körében – írja a Magyar Idők.

A sztrájkra első körben a Tesco áruházlánc online üzletágában kerülhet sor az elkövetkező időszakban: a tavaly 20-30 százalékos forgalombővülést elérő házhoz szállítós szolgáltatás dolgozói számára elviselhetetlenné váltak a munkakörülmények, miközben a bérek mélyen alatta maradtak az elvárhatónak a folyamatosan növekvő forgalom miatti többletmunkához képest.

A napilap úgy tudja, az interneten megrendelt árucikkekből álló csomagokat az üzletek kínálatából a vásárlók által leadott lista alapján az áruházi dolgozók állítják össze, akik naponta átlagosan 15 kilométert gyalogolnak az eladótérben. Az érintettek azt jelezték, hogy a vállalat megfelelő munkaruhát, illetve munkavédelmi cipőt sem biztosít számukra.

A munkavállalók által kért béremelés nagyjából annyi pénzbe kerülne a vállalatnak, mint amit a zárva tartás bevezetésével a vasárnapi pótlékokon spóroltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top