Gasztro

Ne várj vele, süsd meg még ma ezt a mennyei fahéjas csigát!

Ez a nap tökéletesen alkalmas arra, hogy ilyen finomsággal kényeztessük a családot.

Mennyei illat, puha, foszlós fahéjas csiga a tányéron, mellé egy bögre tej, és már kész is a kényeztető reggelink. Ellenállni szinte lehetetlen, abban a pillanatban eldől a sorsunk, ahogy megcsap a sütőből kiszivárgó fahéjas illat.

Amerikában cinnamon roll néven emlegetik, ott a kész csigákat még krémsajtos-vaníliás öntettel is meglocsolják, sőt egyes helyeken karamellizált diót is szórnak rá, igazi kalóriabombává téve az isteni fahéjas csigát.

Elkészítésekor érvényes a kelt tésztákra jellemző három fontos szabály: a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és tartsuk be a kelesztési időket.  A tölteléket kétféleképpen készíthetjük el: kikeverhetjük az olvasztott vajat a fahéjjal és a cukorral, és az így kapott krémet kenjük a tésztára. Vagy elkészíthetjük úgy is, hogy a tésztát az olvasztott vajjal kenjük meg, és a fahéjjal elkevert cukrot erre a vajas felületre szórjuk rá. Az utóbbi esetben kicsit “ropogósabb” lesz a töltelék, az első esetben inkább krémesebb.

Ha mázat is készítünk hozzá, akkor vajat keverjünk ki natúr krémsajttal és porcukorral, és ahogy elkészült a csiga, azonnal locsoljuk meg a mázzal (még forrón).

Ne várj vele, süsd meg még ma ezt a mennyei fahéjas csigát!

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 60 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top