Gasztro

Megvan Magyarország 5. Michelin-csillagos étterme

Megjelent a 2016-os Michelin Kalauz, a Main Cities of Europe, és egy budapesti étterem, a Costes Downtown is szerepel benne! Ez az 5. Michelin-csillagos éttermünk!

 A Michelin-csillag jelenleg a legnagyobb gasztronómiai elismerés az egész világon. Hogy köze van-e a gumigyártóhoz? Igen, a franciaországi központú gumigyártó Michelin több mint száz éve foglalkozik útikönyvek kiadásával is.1926 óta pedig csillagok odaítélésével tüntetik ki a különösen kiválónak ítélt éttermeket, és egy, kettő vagy három csillaggal rangsorolják a legjobbakat. Az értékelés rendkívül szigorú. Háromcsillagos helynek szerintük az számít, ami akkora gasztronómiai élmény, hogy már egy külön utazást is megér. 

 Magyarország a frissen elismert Costes Downtown nevű étteremmel együtt öt egy Michelin-csillagos hellyel büszkélkedhet:

  • Costes Downtown
  • Tanti
  • Borkonyha
  • Onyx
  • Costes

“Épp nemrég volt esélylatolgatás a kollégákkal, amin azt mondtam, hogy ha tudjuk tartani ezt az irányt, akkor pár év múlva esélyes lehet egy csillag nekünk, erre máris megkaptuk… Egyrészt nagyon örülök, másrészt nagyon meg vagyok lepve. Azon izgultunk, hogy a séfváltás mellett minden rendben lesz-e a Ráday utcában, arra nem is mertünk gondolni, hogy ez bekövetkezik” – mondta el Gerendai Károly, a Costes Downtowtn tulajdonosa a Világevő blognak. A Costes Downtown egyébként a szintén Michelin-csillagos Costes testvérétterme.

Nagy szeretettel várja csapatunk a kedves vendégeket. :)Our super nice team is looking forward to welcoming the guests. 🙂

Közzétette: Costes Downtown – 2016. február 26.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top