Gasztro

Kilőtt a krumpli ára – még durvább drágulást hoz a nyár

Egy év alatt 75 százalékkal drágult a burgonya hazánkban. Míg az őszi hónapokban 100-120 forintért is lehetett egy kiló burgonyát vásárolni, addig mára a dupláját is elkérik a kereskedők.

Hétről hétre emelkedik a boltokban és a piacon is a hazai burgonya ára. Míg az őszi hónapokban 100-120 forintért is lehetett belőle egy kilót vásárolni, addig mára 210-220 forintot is elkérnek a kereskedők és a piaci kofák írja a teol.hu. A magas ár ellenére sem elégedettek a vásárlók a krumpli minőségével. A látszólag mutatós burgonyáról pucolása közben kiderül, hogy a héja alatt sok rajta a fekete folt, így van, hogy a harmadát is ki kell dobni.

Kilőtt a krumpli ára - még durvább drágulást hoz a nyár

A szakemberek szerint az átlagosnál kevesebb termett itthon, és már importra szorulunk. Várható, hogy nyár elejére a burgonya ára kilónként a 280 forintot is megközelíti.

Az unióban egyébként a franciák, a lengyelek, a németek, a hollandok termelnek nagyobb tételben burgonyát, így tőlük jön az import krumpli is.

Még több krumpli az NLCafén:

  • A burgonya felsőfoka: tökéletes sült és tepsis krumpli
  • Még szerencse, hogy ez a krumpli nem került a boltokba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top