Gasztro

Ezért süss vaj helyett avokádóval!

Ha egyszer rájössz, milyen szuperül működik az avokádó a süteményekben, soha többet nem akarsz majd vajjal sütni!
Ezért süss vaj helyett avokádóval!

 Imádjuk az avokádót, hiszen omega-3-zsírsavakban és E-vitaminban gazdag, feldobja a legegyszerűbb salátát, vagy szuper turmixok készíthetők belőle. De nemcsak magában vagy krémként fogyasztható, hanem a sütés alapanyagaként, vaj helyettesítőjeként is jól működik.

Az avokádót főleg süteményekhez ajánlják, méghozzá fele-fele arányban a vajjal. Tehát a receptben megadott vajnak csak a felét használd fel, a másik fele helyett dolgozz szétnyomkodott avokádóval. 

Az avokádó nemcsak hogy sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a vaj (egy fél csésze vaj 813, míg ugyanannyi avokádó mindössze 184 kalória!), de a süteménynek is krémesebb, könnyebb textúrát ad. Nem beszélve az avokádó többi jó tulajdonságáról, mint hogy egészséges zsírok, B-, E-, K-vitamin és kálium kiváló forrása.

Szóval ha legközelebb a kedvenc muffinodra vagy kekszedre éhezel, de épp a fogyókúra közepén vagy, próbáld ki az avokádóval sütést!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top