Gasztro

Mire jó a matcha tea?

A matcha tea röviden a zöld tea felpörgetett unokatestvére. Olvass tovább, hogy megtudd, mire is jó pontosan!
Mire jó a matcha tea?

A matcha tea fogyasztása a japán tradíciók szerves része, de a porrá őrölt tealevelek főzetét isszák a zen buddhisták is meditáció előtt. Európában és nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg természetes élénkítő hatása miatt.

A jellegzetes, erős zöld színű tea háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint a zöld tea – így ha hatékony kávépótlóra vágysz, érdemes kipróbálnod. Bár koffeintartalma magas, lassan szívódik fel, ezért tovább tart éberen, ráadásul az emésztést is könnyebbé teszi. 

A matcha tea antioxidáns-tartalma is meggyőző: a zöld teában találhatónak csaknem tízszerese!  A benne lévő polifenolok hatékony antioxidánsok, a szívbetegségeket és a rákot megelőző hatásukról ismertek, de szabályozzák a vércukorszintet és a vérnyomást is csökkentik! Ráadásul a természetes őrlésnek köszönhetően a főzet rostban is gazdag.

A meditációnak sem véletlenül kelléke a matcha tea, hiszen úgy tartja fent az energiaszintet, hogy közben a koncentrációt is segíti.

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top