Gasztro

Legyezőkalács, a család kedvenc reggelije

A legyezőkalács népszerűsége töretlen, nem véletlenül: az egyik legjobb reggeli, amit a családnak készíthetsz.

Ha meg szeretnénk lepni a családot egy mennyei reggelivel, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni. Körül lehet ülni, tépkedni a lapokat belőle és közben kortyolgatni mellé egy kis teát vagy tejet. Ideális hétvégi reggeli, amit mindenki nagyon fog szeretni.

Vigyázzunk, hogy a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és a kelesztési időket tartsuk be. A tészta összeállításától nem kell megijedni, úgy kell elképzelni a folyamatot, mintha négyzet alakú papírlapokat helyeznénk egymásra, majd a kupac papírt élére állítva tennénk egy fiókba.

A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk: őrölt fahéj helyett kerülhet a töltelékbe kakaópor, így csokis ízű lesz a kalácsunk, de készíthetünk vaníliás, citromos, narancsos, gyömbéres verziót is akár. Meglocsolhatjuk különféle mázakkal is: ez készülhet krémsajt, vaníliás cukor és cukor keverékéből, ezt sütés után öntsük a tetejére.

Ha a tésztából kihagyjuk a cukrot, akkor akár sós kalács is készülhet belőle. Ebben az esetben a sajt, a fokhagyma, de még a szárított paradicsomdarabkák is nagyon jól illenek hozzá.

Legyezőkalács, a család kedvenc reggelije

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg +1-2 evőkanál búzaliszt
  • 2,5 dl langyos tej 
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 púpos teáskanál őrölt fahéj

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top